Kedves NŐK, Győrben és a Nagyvilágban!

Miért született ez a weboldal?

zsuzsi120

A nők, anyák, nagymamák kulcsszerepet töltenek be társadalmunkban. A családok első számú összetartó erői, támogatják férjeiket, szépre-jóra nevelik a gyermekeiket. Éppen ezért a nők testi-lelki jólléte társadalmunk jelenének és jövőjének záloga!

A baba születése és a kisgyermekes időszak különösen kritikus egy család életében, mert ilyenkor alakulnak ki az alapok, az értékek és a szokások. Egy anya számára ez egy rendkívül intenzív korszak, hatalmas felelősséggel és megfelelni vágyással. Ez az időszak még egy olyan családban is nehéz, ahol nincsenek "komplikációk"...

Nemrégiben ért véget számomra a gyermekeimmel itthon töltött, "kismamás" időszak. A gyerekek születése kimondhatatlan boldogságot hozott a családunkba, ugyanakkor alapjaiban rengette meg a korábbi életünket: a nagyszülők távollétében, a megélhetésünkért keményen dolgozó férjem mellett, saját vállalkozásom építgetése közben komolyan próbára tett engem is, mint anya és feleség.

Megpróbáltam különböző "megküzdési stratégiákat" kidolgozni, és csak hosszú évek alatt találtam meg a helyzet kulcsát: saját magamat folyamatosan "jó állapotban" kell tartanom. Ez nem csak egy öncélú dolog, hanem megtérülő befektetés a családomnak is, hiszen így tudom a férjemet és a gyerekeket hatékonyan támogatni és az egyébként elkerülhetetlen problémákat jól kezelni (nem beszélve arról, hogy ilyenkor már a probléma sem mindig probléma). Tudatosan kerestem olyan tevékenységeket, amelyekből néha erőt meríthetek.

A "nokgyorben.hu" weboldalt azért készítettem el, mert úgy érzem, nincs eléggé hangsúlyozva ez a szemlélet. Más a MINTA: a hölgyek hajlamosak azt hinni - sokáig én is így gondoltam -, hogy akkor döntenek jól, akkor lesznek jó anyák és jó feleségek, ha minden mást előbbre helyeznek saját magunknál. Talán éppen ezért - miközben a különböző baba- és gyermek-foglalkozásoknak óriási a kínálata - kevés az a program, amelyből egy nő meríthet. Ha vannak is ilyen események, sokszor valahogy nem jut el az információ, vagy az időpont nincs egy családanya lehetőségeihez igazítva.

A portál célja, hogy a győri és Győr környéki nőket érdeklő és érintő információt összegyűjtse és rendszerezze, a későbbiekben pedig testreszabott lehetőségeket kínáljon a feltöltődésre. Közösségformáló küldetést is szánok ennek a weboldalnak, mert hiányát érzem a városban a nők összefogásának és az egymásra figyelésnek. Ugyanakkor csodálattal szemlélem, hogy ez más településeken milyen szépen megvalósul (pl. Mosonmagyaróváron, Tatán, vagy Pécsett).

Bár a fókuszban a várandós- és kisgyermekes időszak áll, minden korosztályt szeretnénk megszólítani. A lányokat, akik még csak készülnek életük főszerepére, a tapasztalt anyákat és nagymamákat pedig azért is, mert olyan tudás birtokában vannak, amit nem szabadna veszni hagyni - kérem, nézzék el nekünk a tegeződést az oldalon!

Jó érzés tudni, hogy nem vagyok egyedül ezekkel a gondolatokkal. Sok megerősítést kaptam eddig, melyet ezúton is köszönök!

Én ezt az oldalt viszont most csak elindítom... A küldetését akkor tölti be igazán, ha együtt alakítjuk a továbbiakban! Ha úgy érzed, hogy szívesen részt vennél ebben, vagy van valami - egy program, egy jó könyv, egy felismerés, egy ötlet, vagy bármi -, amit itt szívesen megosztanál másokkal, akkor kérlek jelezd ezt felénk!

Győr, 2009. december 15.

Üdvözlettel: Kajdi Zsuzsanna

 

 

Készítette: :::Amegrant Kft.::: Honlapkészítés - Webáruház készítés - Internet marketing - www.amegrant.hu